Проектът НА ТЪМНО“ на Художествена галерия Христо Цокев“  е един от двадесетте

...
Проектът НА ТЪМНО“ на Художествена галерия Христо Цокев“  е един от двадесетте
Коментари Харесай

Сетивна художествена инсталация „НА ТЪМНО“

Проектът „ НА ТЪМНО “ на Художествена изложба „ Христо Цокев “  е един от двадесетте плана спечелили съфинансиране в първата сесия на Програма „ Култура “ на Община Габрово.

Зад предизвикателното заглавие стои построена сетивна художествена апаратура, която съставлява интерактивно пространство, даващо опция на публиката директно да се ангажира със протичаща се в действително време арт обстановка.

Произведението бе показано пред аудитория на 21.06.2022 година като действителен свършек на дълъг развой на връзка сред институции и извеждане на концепции. Последният най-съществен детайл от инсталацията е, несъмнено, публиката. Уникалното прекарване, обвързвано с директна провокация на сетивата на реципиента е съществена точка, която е търсена в плана „ НА ТЪМНО “. Галерия „ Христо Цокев “ за пръв път преобразява изцяло част от своето пространство, с цел да обезпечи съответен арт артикул.

Целите на плана са поощряване на новаторските практики и пробни форми в пространството на ХГ „ Христо Цокев “. Споменатите подходи не престават трендовете на осъвременяване на събитията в музея. Същността на сетивна художествена апаратура „ НА ТЪМНО “ е предопределена за усещане от разнообразни възрастови групи, като при всяка предизвика характерна реакция. Реализацията на плана трансформира художествена изложба „ Христо Цокев “ в средище за образни и сетивни проучвания, а партньорството с изпълнителя на плана – Център за неофициално обучение и културна активност „ АЛОС “ построява дълготрайни връзки с външни експерти в региона на актуалното изкуство.

Сетивна художествена апаратура „ НА ТЪМНО “ се осъществя по Приоритет 1: „ Едно лято в Габрово “ на Програма Култура на Община Габрово и ще може да бъде посетена до 31 август 2022 година
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР